Голопристанська райСЮТур
Сайт туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямку
КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
Херсонської області


Меню сайту
РКЦ «Єдність»
Моє село
Нові матеріали
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Корисні посилання
  • КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
  • Голопристанська районна державна адміністрація
  • Комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради
  • УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ І КРАЄЗНАВСТВА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
  • Наш канал на You Tube
  • Нормативні документи у галузі позашкільної освіти
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2016 » Жовтень » 22 » Плекаємо маленьких патріотів Голопристащини
    11:44
    Плекаємо маленьких патріотів Голопристащини

    Плекаємо маленьких патріотів Голопристащини

    «Перш ніж дитина осмислить усю глибину  тієї  істини,

    що вона – громадянин своєї країни, і це покладає на неї великі обов’язки,

    вона має навчитись  платити добром за добро,

     творити своїми силами  щастя і радість іншим людям»

    (В.Сухомлинський)

         Патріотичні почуття дітей дошкільного віку засновуються на інтересі до найближчого соціального, природного і культурного оточення. Бути патріотом – означає любити материнську мову, свій дім, батьків і усіх людей, природу рідного краю, звичаї, шанувати традиції народу, людську працю, прагнути не лише зберігати  духовні скарби народу, а й примножувати їх.

         У системі дошкільної освіти району існує правило розповсюдження власного здобутого досвіду, своїх відкриттів, що роблять процес дошкільної освіти сучасним і ефективним.

         За сприяння Чулаківського сільського голови Корольової С.В. 21 жовтня 2016 року було організовано та проведено І районний патріотично-спортивний фестиваль дошкільників «Плекаємо патріотів». Мета заходу: продовжувати працювати над вивченням традицій українського народу, залучати дітей до активної участі у спортивних розвагах  національного характеру, виховувати  національно-патріотичні цінності, повагу до рідної землі, почуття гідності за Батьківщину; спонукати дітей до здорового способу життя, розвиток та удосконалення фізичних якостей: координації рухів, спритності, гнучкості та швидкості; підняття емоційного тонусу дошкільнят.

         Готувались дошкільні заклади дуже старанно: пошили нові, гарні, яскраві українські костюми, головні убори, емблеми, завідувач   Зеленотропинського ДНЗ Запорожець В.О.  вишила  козацьку хоругву, завідувач Олексіївського ДНЗ Філатова О.М. – приготувала подарунок - символ козацтва для господарів свята та коників для своїх дітлахів, завідувач Нововолодимирівським ДНЗ «Калинка» Коваленко Н.П. - придбала яскраві обручі для змагань.

         Цікаво та насичено пройшов І фестиваль у Будинку культури та на території сільської громади с. Чулаківка. Перед початком діти та всі гості побували у дитячому садочку «Журавлик», у якому нещодавно було капітально відремонтовано покрівлю, водо-каналізаційну систему, відкрито п’яту групу. Приємні враження у всіх присутніх залишились від затишку, чистоти, сучасності установи.

         Наступною була екскурсія до Чулаківського громадського  пункту правопорядку, де гості ознайомились із козацькою світлицею, познайомились із її засновником, колишнім сільським головою Коробкою М.Т., який  на даний час є отаманом Чулаківського козацького осередку «Кінбургського куреня». Микола Тихонович  розповів багато цікавих історичних фактів про козацтво села, про те, як створювались цікаві експонати світлиці. Потім дошкільнята  помилувались красою фонтана, розміщеного у центрі Чулаківки, сфотографувались на згадку.

         А о 10-ій годині відбулось справжнє дійство!  Після яскравого флешмобу з елементами української символіки, на сцену казацьким маршем вийшли маленькі козачата з шести сільських громад: Чулаківського куреня «Соколята», Нововолодимирівського куреня «Булава», Чорноморського куреня «Чорноморські козаченьки», Збур’ївського куреня «Козачата», Олексіївського куреня «Богатирі», Зеленотропинського куреня «Котигорошки» у козацькому одязі, з великими та малими емблемами, прапорами, деякі на «конях» та з шаблями. Дошколята-козачата прочитали свої девізи. Їх привітали  сільський голова Корольова  С.В. та отаман  козацького осередку  Коробка Микола Тихонович разом із козаками Свиноголовим О.М., Бардачовим В.П. Козаки внесли козацький Прапор, привітали всіх, хто прибув на фестиваль. З яким захопленням за їх діями спостерігали малята, дивились та  мріяні стати такими ж захисниками України.

         Змагались козачата у двох блоках по три курені. У программу змагань  ввійшли 4   естафети для команд: «Як козаки через річку переправлялись», «Як козаки куліш варили», «Як козаки розважались», «Як козаки тренувались»; та  2 конкурси для отаманів: «Хто швидше з’їсть кашу», «Сильна рука».

         Ігрова форма їх проведення дала змогу утримати стійкий інтерес вихованців протягом усього заходу, зацікавила всіх глядачів та дорослих.

         Під час проведення тематичних естафет усі курені показали наскільки розвинуті у них рухові якості, увага, спритність, гнучкість, кмітливість.

         Чулаківський курінь «Соколята» (отаман Дорошенко Давид) та Нововолодимирівський курінь «Булава» (отаман Ступка Ярослав) у естафетах та  конкурсах набрали максимальну кількість балів і завоювали І місце.

         ІІ місця отримали Зеленотропинський та Збур’ївський куріні (отамани Амаров Альберт та Азізов Емір), ІІІ місця - Олексіївський та Чорноморський куріні (отамани Киселюк Назарій та Щербаков Микита). Діти були вправні, сміливі, тому і розрив між балами був невеликий. Під час конкурсів отаманів глядачів вразила їх витримка та сила.

         Слід відмітити співпрацю освітянських установ  селищної громади: у музичних заставках приймали участь діти дошкільного закладу, школи мистецтв та загальноосвітньої шкіл. Виступи дітей були яскраві, сучасні.

         Дошкільнята з ансамблю «Веселі нотки» виконали пісні «Чулаківські козачата», «Україна», прочитали вірші про рідний край. Показали свою майстерність та артистизм учні загальноосвітньої школи та школи мистецтв: Михайленко Дарина, виконавши пісню «Розкажу про Україну»; дует трубачів у складі Олексюка Жені та Щурова Владислава, Діма Киселюк, прочитавши вір «Моя земля». Чудово прозвучала пісня «Гиля, гиля, гуси» у виконанні вчителів школи мистецтв Конопленко Д.С. та Киселюк С.О.

         Наступила хвилююча хвилина; маленькі козачата знову вишикувались на сцені! Під звуки козацького маршу прапор  винесли на середину сцени. Діти разом із отаманом Коробкою М.Т.  прочитали клятву, отримали посвідчення зі справжньою печаткою і підписом отамана Голопристанського куріня генерал-есавула Чемойдара Ю.І.; грамоти відділу освіти , молоді та спорту районної державної адміністрації. А ще маленькі козачата Голопристанщини отримали  солодкі призи від приватного підприємця Серпутько Л.В., благодійного фонду «Благословіння»; спортивні  іграшки від директора банку «Агріколь» Ксьонз Т.В. , та директора  Центрального ринку Удалова В.В., булави від Слюсар Н.О. - голови  профорганізації працівників освіти. Від відділу освіти, молоді та спорту  районної державної адміністрації були вручені  подяки сільському голові  Корольовій С.В. та завідувачу ДНЗ «Журавлик» Луковській В.М.

         Незвичайний подарунок подарував Д.В. Коломієць (помічник народного депутата України Ф. Ф. Негоя) – текст пісні Наталії Коломієць про козаків, яка на наступному ІІ фестивалі буде звучати, як гімн заходу.

         Допомогли дітям взяти участь у фестивалі сільські голови Корольова С.В., Шиліна Л.М, Засіченко Л.В., Степанова В.М., Гордейчук В.Б., колективи підпорядкованих їм установ, спонсори та батьки. Дякуємо їм за це!

         Господарі заходу  нагодували усіх присутніх козацькою їжею: кулишем, варениками, пирогами та пампушками. Всі задоволені та щасливі від’їхали  у свої сільські громади, з мрією іще раз зустрітись на цій чудовій, гостинній, талановитій Чулаківській землі!

         Ось так цікаво було проведено І фестиваль «Плекаємо патріотів». Гадаю, що  саме така робота з патріотичного та фізичного виховання створює умови для емоційно – психічного благополуччя дітей, тому що здійснює вплив на розвиток розуму, виховання характеру, сприяє засвоєнню знань та умінь дітей, виховує справжніх патріотів.

         Адже Людина повинна бути сильною своєю громадянськістю, своїми почуттями любові до рідної землі, до духовних надбань свого народу…

    Методист КУ «Голопристанський районний методичний кабінет»             Світлана Ярмолюк               

    Переглядів: 590 | Додав: bvs72 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Вхід на сайт
    Пошук
    Календар
    «  Жовтень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Погода
    Погода
    Погода у Голій Пристані

    волог.:

    тиск:

    вітер:

    Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples