Голопристанська райСЮТур
Сайт туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямку
КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
Херсонської області


Меню сайту
РКЦ «Єдність»
Моє село
Нові матеріали
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Корисні посилання
  • КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
  • Голопристанська районна державна адміністрація
  • Комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради
  • УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ І КРАЄЗНАВСТВА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
  • Наш канал на You Tube
  • Нормативні документи у галузі позашкільної освіти
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2015 » Травень » 17 » Обласні туристсько-краєзнавчі змагання 2015
    20:26
    Обласні туристсько-краєзнавчі змагання 2015

    Щорічний обласний Зліт юних туристів-краєзнавців та ІІ етап Чемпіонату серед юніорів з пішохідного туризму в Херсонській області

         15-17 травня юні туристи-краєзнавці та туристи-спортсмени з 12 районів Херсонської області зібралися в урочище Ближні Карабаї, щоб позмагатися та випробувати свої сили у боротьбі під час змагань.

         До програми ІІ етапу Чемпіонату серед юніорів з пішохідного туризму в Херсонській області були включені наступні види змагань: змагання на дистанції особисто-командна «Смуга перешкод»«Крос-похід»командна «Смуга перешкод».

         За підсумками всіх видів змагань у туристів-спортсменів перемогла команда комунального закладу «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради під керівництвом Плохенка Андрія Валерійовича, ІІ і ІІІ місця відповідно між собою розділили команди Білозерсокого та Чаплинського районів.

         Результати туристів-спортсменів нашого району дещо скромніші. На дистанції «Крос-похід» наша команда була третя. У загальному заліку – посіли всього 7 місце. Район представляла збірна команда із Новозбур'ївської ЗОШ №2

         Під час проведення зльоту юних туристів-краєзнавців команди виборювали звання кращого краєзнавця у наступних видах змагань: «Творчі майстерні» з історичного, географічного та екологічного краєзнавства;  «Краєзнавчий експедиційний маршрут»конкурсна програма (краєзнавча вікторина, конкурс «Візитка команди», туристсько-краєзнавча естафета).

         Так, у творчій майстерні з «Географічного краєзнавства» юні пошуковці з Новотроїцького району представили результати досліджень щодо походження назв населених пунктів своєї малої Батьківщини, а краєзнавці Генічеського району прагнуть відродити сольовий промисел у Приазов"ї, адже сіль Сиваша, як доводять результати їх пошуку, унікальна за своїм хімічним складом. Юні пошуковці Голопристанщини, які тривалий час співпрацюють з науковцями Чорноморського біосферного заповідника, дослідили наземних тварин, які мешкають на території заповідника.

         На краєзнавчому експедиційному маршруті юні пошуковці виконували аналіз історичних документів, відбирали та аналізували проби води, описували етнографічні предмети, а також показали високі результати зі спортивного орієнтування, подолання перешкод та в’язання вузлів.

         Під час конкурсної програми юні краєзнавці не лише продемонстрували глибокі знання історії та географії Херсонської області, та показали свої творчі таланти. Так, у конкурсі «Візитка команди» юні учасники з м. Нова Каховка  зворушливо танцювали під музику «Новокаховського вальсу», юні краєзнавці з Нововоронцовщини створили історичну реконструкцію лицарства від часів козацтва до наших днів, а разом з юними пошуковцями з Бериславського району учасники змагань поринули в історію створення м. Берислава. Для юних краєзнавців зацвіла квітка МУК (мудра українська квітка) – символ прагнення до нових знань і звершень. ЇЇ під час конкурсної програми дбайливо «вирощували» юні пошуковці Новотроїцького району.

         Швидко минули три дні змагань і на традиційній лінійці, присвяченій підведенню підсумків Зльоту, його учасники щиро вітали переможців: команду Новотроїцького району, під керівництвом Горобця Артема, яка посіла І місце у загальному заліку; команду Чаплинського району за ІІ місце; команду Генічеського району, яка посіла ІІІ загальнокомандне місце.

         Результати туристів-краєзнавців нашого району дещо скромніші, але багатообіцяючі. У змаганні «Творчі майстерні» за напрямком «Історичне краєзнавство» було здобуте ІІ місцеу змаганні «Творчі майстерні» за напрямком «Географічне краєзнавство» – ІІІ місцеу конкурсі «Туристський побут» – І місцеу конкурсі «Туристсько-краєзнавча естафета» – ІІ місце. Загальне місце у Конкурсній програмі – ІІ.

         У загальному заліку нам не вистачило всього одного кроку до призових місць. В результаті –  4 загольнокомандне місце. Район представляла збірна команда із Новозбур'ївської ЗОШ №1.

    Отже вітаємо юних спортсменів і краєзнавців з перемогами та бажаємо підкорення нових вершин.

    За матеріалами сайту: http://oblturcentr.ks.ua/

    Додаткові матеріали заходу можна переглянути <<тут>>

    Фотографії із місця заходу можна переглянути: для туристів <<тут>>, для краєзнавців <<тут>>

    Переглядів: 414 | Додав: bvs72 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Вхід на сайт
    Пошук
    Календар
    «  Травень 2015  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    25262728293031
    Погода
    Погода
    Погода у Голій Пристані

    волог.:

    тиск:

    вітер:

    Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples