Голопристанська райСЮТур
Сайт туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямку
КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
Херсонської області


Меню сайту
РКЦ «Єдність»
Моє село
Нові матеріали
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Корисні посилання
  • КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
  • Голопристанська районна державна адміністрація
  • Комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради
  • УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ І КРАЄЗНАВСТВА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
  • Наш канал на You Tube
  • Нормативні документи у галузі позашкільної освіти
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2016 » Квітень » 19 » Історію пише сучасність.
    20:43
    Історію пише сучасність.

    Історію пише сучасність.

         Голопристанська станція юних туристів минулого тижня стала учасником двох великих подій: участь у регіональному семінарі з національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді та проведення конференції за підсумками соціально-патріотичної акції «Із вірою в серці». Час поставив перед закладом головне завдання : займатися пошуком та розвитком  особистості, що з успіхом отримується.

         Не випадково до участі в семінарі, де серед запрошених були Рондзістий Т.І. - радник Міністра освіти і науки України, Криницький Є.А. -  начальник управління освіти і науки Херсонської обласної державної адміністрації, запрошено саме нашу станцію.

         Питання, які обговорювалися найактуальніші сьогодні – «Національно-патріотичне виховання на Херсонщині: сучасний стан та перспективи». Директор станції Хижнюк Г.М. звітувала про роботу ресурсно-координаційного Центру «Єдність», ідея якого полягає у створенні системи національно-патріотичного виховання учнівської молоді позашкільного навчального закладу у співпраці з загальноосвітніми і позашкільними установами районів, громадськими організаціями, яка сприяє формуванню на високому рівні національно-патріотичних почуттів у підростаючого покоління.

         Засобом реалізації  національно-патріотичного виховання є Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Сокіл» («Джура»). «Гра впроваджується в Голопристанському районі з 2010 року. За цей час гра «Сокіл» («Джура») зарекомендувала себе як найбільш вдала форма позашкільної роботи з виховання молоді.

         У 2015 році у змаганнях прийняли участь 17 шкіл району (170 дітей), де учнів показували свою вправність у спортивному впоряді, стрільбі з пневматичної гвинтівки, змагалися на туристичній смузі перешкод. Вже 2 роки поспіль переможцями змагань стає команда Таврійської загальноосвітньої школи (керівник Артамонов А.О.), які представляли район на обласних змаганнях» - зазначила у своєму виступі директор станції.

         Приємно зазначити, що організатори семінару неодноразово посилалися на виступ директора, відзначаючи його практичність та дієвість.

         Друга подія (15 квітня 2016 року) – проведення конференції за підсумками соціально-патріотичної акції «Із вірою в серці». Де взяли участь 14 навчальних закладів району, 47 учасників. З вітальними словами перед учасниками конференції виступив заступник голови районної ради Бесараб І.К.

         Одразу після вітальних промов переможці акції, учні Малокардашинської школи (директор Прокопенко Т.І), презентували результати своєї роботи. За умовами акції діти працювали за кількома напрямками: конкурс пошуково-дослідницьких робіт «Герої сучасності – серед нас», створення музейних експозицій «АТО: війна за незалежність». Діти завзято досліджували життєвий та бойовий шлях своїх односельчан, про що і звітували на конференції учні Бехтерської школи.

         «Повинен знати кожен» - це презентація з якою виступили учні Краснознам’янської школи (директор Сімчук Л.Г. ) зачепила за живе кожного в залі. Особливу увагу під час проведення акції приділялося волонтерській роботі.

         До слова запросили активну учасницю волонтерського руху Подкоритову Ірину, ученицю Залізнопортівської школи, запала глибока тиша, усі намагалися не пропусти­ти жодного слова. Гордістю сповнювалися серця педагогів за таких учнів-патріотів.

         На сучасному етапі розвитку незалежної Української держави особливого значення набуває діяльність музеїв. Через ознайомлення з музейними експозиціями, окремими предметами, перш за все, молодь мають можливість пізнати свою історію, рідний край, прилучитися до кращих традицій своїх предків. Саме роботі шкільного музею присвячений виступ учнів Чорноморської ЗОШ (Кривонос В.І.).

         Дуже важливий аспект акції «Із вірою в серці» - практичне застосування пошукової роботи в навчально-виховному процесі. Це проведення уроків мужності, вечорів зустрічі з героями АТО, конференцій, святкових лінійок зі своїми напрацюваннями учасників ознайомили учнів Чулаківської ЗОШ (Воробйова О.М.).

         Всі учасники заходу вшанували пам'ять загиблих на сході України хвилиною мовчання. Підсумковим був виступ директора станції юних туристів Хижнюк Г.М., яка відзначила учасників та переможців грамотами та словами вдяки за їх наполегливу працю та завзятість. Учасники конференції роз’їхалися з почуттям глибокого задоволення своєю роботою.

    У системі національно-патріотичного виховання дітей важливо правильно пов’язувати минуле і сучасне нашої країни, утверджувати наступність кращих традицій поколінь.. Чим сильніше діти відчувають зв’язок часу, зв’язок своїх особистісних інтересів з інтересами Вітчизни, тим краще вони розуміють свою відповідальність у розбудові суверенної незалежної України.

         Статтю по темі можна переглянути <<тут>>

    Фотографії регіонального семінару з національно-патріотичного виховання дітей та учнівської молоді <<тут>>

         Фотографії районної конференції за підсумками соціально-патріотичної акції «Із вірою в серці» <<тут>>

    Матеріали до заходів можна переглянути <<тут>>

    Переглядів: 458 | Додав: bvs72 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Вхід на сайт
    Пошук
    Календар
    «  Квітень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
        123
    45678910
    11121314151617
    18192021222324
    252627282930
    Погода
    Погода
    Погода у Голій Пристані

    волог.:

    тиск:

    вітер:

    Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples