Голопристанська райСЮТур
Сайт туристсько-краєзнавчого та військово-патріотичного напрямку
КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
Херсонської області


Меню сайту
РКЦ «Єдність»
Моє село
Нові матеріали
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Матеріалів за останній період немає.
Корисні посилання
  • КЗ «Центр позашкільної освіти» Голопристанської районної ради
  • Голопристанська районна державна адміністрація
  • Комунальний заклад «Центр туристсько-краєзнавчої творчості учнівської молоді» Херсонської обласної ради
  • УКРАЇНСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЦЕНТР ТУРИЗМУ І КРАЄЗНАВСТВА УЧНІВСЬКОЇ МОЛОДІ
  • Наш канал на You Tube
  • Нормативні документи у галузі позашкільної освіти
  • Статистика

    Онлайн всього: 1
    Гостей: 1
    Користувачів: 0
    Головна » 2016 » Жовтень » 23 » День захисника України в Голопристанському районі.
    10:51
    День захисника України в Голопристанському районі.

    День захисника України в Голопристанському районі.

         З метою вшанування мужності та героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і звитяг Українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу у суспільстві Президент України підписав Указ «Про День захисника України» від 14.10.2014 року № 806, встановивши День захисника України – свято, яке щорічно відзначається 14 жовтня.

         День захисника України - день в якому ніби щось змушує серце битися частіше, бо  коли згадуємо, що наш сон спокійний завдяки тим, які захищають нас, хочеться  стати на коліна перед іконою Божої Матері та помолитися за здоров'я і їхній захист.  

         Так у Голопристанському районі, 10-13 жовтня пройшли заходи присвячені Дню захисника України. У школах учні взяли участь у святкових концертах до Дня захисника України на які було запрошено героїв АТО, проведені Урок мужності «Забули б люди на Землі всі війни, але героїв не забути нам» за участю військовослужбовців охоронної бригади,що дислокуються на території села Нова Збур’ївка, виховні години для учнів 9-11 класів, «Військова служба – громадський та військовий обов’язок перед своєю Батьківщиною» (Пам’ятненська ЗОШ),  зустрічі з воїнами АТО Колесником В.О. та  Пурі С.М. «Ви – наша гордість і наша слава» (Малокопанівська ЗОШ).

         На базі Новозбур’ївської ЗОШ №2 проведені практичне заняття по вивченню матеріальної частини стрілецької зброї військовослужбовцями охоронної бригади,які дислокуються на території Нової Збур’ївки.

         Адміністрацією Залізнопортівської ЗОШ були проведені зустрічі із військовослужбовцями прикордонної застави, під час якої заступник начальника прикордонної застави Гонтар С.Р. ознайомив учнів 9-11 класів з літературою про героїв АТО після яких вирішено влаштувати спортивні змагання між прикордонниками та хлопцями 9 і 11 класів. На завершення учні влаштували  концертну програму «Зі святом мужності і відваги» для наших захисників.

         Урок мужності «Сучасна екіпіровка та озброєння військовослужбовців Збройних сил України» з участю військовослужбовців контрактної служби 3-ої роти охорони Південного округа на чолі зі старшим лейтенантом Станкевичем О,В. та інспектором військово-облікового столу майором запасу Кононовим О.С. проведений в Новозбурївській ЗОШ №1, де учні 10-11 класів мали можливість зустрітися з захисниками Вітчизни, ознайомитися з сучасною екіпіровкою воїнів. Також для учнів старшої школи в школі був організований перегляд фільму «Аеропорт».

         Учні Садівської ЗОШ організували акцію по збору художньої літератури для воїнів АТО.

         За сприяння Чулаківського сільського голови Корольової С.В. 21 жовтня 2016 року було організовано та проведено І районний патріотично-спортивний фестиваль дошкільників «Плекаємо патріотів». У заході приймали участь маленькі козачата з шести сільських громад: Чулаківського куреня «Соколята», Нововолодимирівського куреня «Булава», Чорноморського куреня «Чорноморські козаченьки», Збур’ївського куреня «Козачата», Олексіївського куреня «Богатирі», Зеленотропинського куреня «Котигорошки». Змагались козачата у двох блоках по три курені. У программу змагань  ввійшли 4   естафети для команд: «Як козаки через річку переправлялись», «Як козаки куліш варили», «Як козаки розважались», «Як козаки тренувались»; та 2 конкурси для отаманів: «Хто швидше з’їсть кашу», «Сильна рука».

         Козацькі розваги разом з батьками «Тато, я – спортивна сім я» для учнів 1-4 класів провели вчителі Бехтерської ЗОШ. Учні 9 класів прийняли участь у читацькій конференції по книзі А. Кузнецова «Бабин Яр» на тему: «Нацизм – крайній прояв антисемітизму».

         Учні 10 класу Гладківської ЗОШ презентували дослідницьку роботу «Найвизначніші козацькі пам’ятки на Херсонщині».

         Саме 14 жовтня є особливим днем для українців, він поєднав у собі тризначущих підстави вважати його святковим: релігійну, державну, ідеологічну. В цей урочистий день ми вшановуємо всіх, хто причетний до цього високого звання, звання єдиного для всіх: від вкритих сивиною і увінчаних нагородами фронтовиків, до молоді, яка лише нещодавно одягла військову форму. І цього зв'язку не порушать навіть найбільші зміни в сучасному світі.

    Переглядів: 500 | Додав: bvs72 | Рейтинг: 0.0/0
    Всього коментарів: 0
    Ім`я *:
    Email *:
    Код *:
    Вхід на сайт
    Пошук
    Календар
    «  Жовтень 2016  »
    ПнВтСрЧтПтСбНд
         12
    3456789
    10111213141516
    17181920212223
    24252627282930
    31
    Погода
    Погода
    Погода у Голій Пристані

    волог.:

    тиск:

    вітер:

    Друзі сайту
  • Create a free website
  • uCoz Community
  • uCoz Textbook
  • Video Tutorials
  • Official Templates Store
  • Best Websites Examples